TV2: Falck renser ud: To topdirektører fyret – ingen afløser klar

Allan Søgaard Larsen er fortid som topchef i Falck. Foto: Claus Bech / Scanpix Denmark

Redningskæmpen Falck fyrer to topchefer, fordi de ejer for meget af selskabet.

De godt 38.000 ansatte i Falck har i 12 år været vant til at se makkerparret Allan Søgaard Larsen og Morten R. Pedersen i den absolutte top, men det er slut nu.

Falck har besluttet at skille sig af med de to direktører, oplyser selskabet i en pressemeddelelse, hvor det samtidig fremgår, at formand Peter Schütze tager styringen, indtil der er fundet en ny topchef.

Problemer på flere fronter

Dobbelt-fyringen forklares med, at de to direktører ejer over 10 procent af Falck, mens KIRBI, Lundbeckfonden og Tryghedsgruppen ejer resten.

Den store ejerandel til topledelsen, der gør dem begge til multimillionærer, harmonerer ifølge formanden dårligt med, at Falck er i problemer på flere fronter.

– Der er efter bestyrelsens opfattelse en uhensigtsmæssig sammenblanding af rollen som ledelse og medejer, siger Peter Schütze.

– Det var naturligt under Falcks private equity-ejerskab, men bestyrelsen ønsker nu, at governance forholdene i Falck skal normaliseres, fortsætter Peter Schütze med henvisning til, at de mange aktier til direktørerne blev tildelt, mens Falck var ejet af kapitalfonde.

Kæmpe underskud

Regnskaberne har da også bevæget sig i den forkerte retning.

I 2015 landede Falck et minus på 586 millioner ud af en omsætning på godt 15 milliarder, og derudover har der været voldsom kritik af selskabet i den såkaldte BIOS-sag, der har kostet sagsanlæg.

Læs mere på Falcks hjemmeside.

 

Scroll Up